Boksläpp och återbruksverkstad 3/12

Välkommen till värmestugan på Palladium i Växjö under julskyltningssöndagen! På andra våning läser vi ur vår nya bok Lovis Ansjovis och jorden vid tre tillfällen: kl. 16, 17 och 18. Barn och vuxna är också välkomna att julfika, återbrukspyssla och rita sina egna drömvärldar.

Det kommer också att finnas andra aktiviteter i värmestugan, såsom visning av Al Gores senaste film, musik, tidsjulklappsverkstad och korta föredrag.

Om boken:
Snart är det jul och allt borde vara så där mysigt som det brukar. Men Lovis Ansjovis är ledsen och orolig för världen, som hon har hört är sjuk och kanske på väg att dö. När hon får veta att den fina skolskogen ska huggas ner också förstår hon att något måste göras. Tillsammans med sina vänner övertalar hon rektorn att få ha ett miljöprojekt på skolan. Nu får Lovis och de andra barnen lära sig mer om vad man kan göra för att jorden ska må bättre. Det får prata om sina rädslor och drömmar, rita, pyssla, baka och spela teater. Men hur ska det gå med skogen?

Det här är tredje boken i serien om Lovis Ansjovis. Böckerna är skrivna Sanna Hellberg och hennes mamma Maria Estling Vannestål och illustrerade av Sanna. Hon är också litterär översättare och skriver krönikor i Smålandsposten om natur, kultur och närvaro. Maria skriver, föreläser och leder kurser om utveckling, kreativitet och hållbarhet – för människor och planet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s