Maria och Sanna

porträtt

Vi som har skrivit böckerna om Lovis Ansjovis heter Maria Estling Vannestål och Sanna Östergren (f.d. Hellberg) och är mamma och dotter. Sanna har också illustrerat böckerna.

Maria är mamma till fyra barn, med tjugo år mellan den äldsta och den yngsta, och bor i ett gammalt hus på småländska landsbygden. Under femton års tid arbetade hon med undervisning, forskning och läromedelsutveckling i engelska, innan hon hoppade av sin akademiska karriär för att följa sitt hjärta. Idag är Maria egen företagare – skriver böcker, översätter, föreläser, leder kurser och samtalscirklar med fokus på utveckling, kreativitet och hållbarhet, för människor och planet. Hon driver också podcasten Drömmen om Målajord, som handlar om att följa sitt hjärta. På fritiden kopplar hon gärna av med yoga och meditation, en bra bok, i skogen eller i grönsakslandet.

Sanna bor på en liten gård vid en älv i Bergslagen, mellan hallonsnåren och blåbärsskogen. Hon arbetar huvudsakligen som litterär översättare och driver det lilla bokförlaget Vide förlag. På fritiden packar hon gärna en ryggsäck med matsäck och termos och drar ut i skogen, odlar, renoverar hus eller pysslar med andra kreativa projekt.