Maria och Sanna

porträtt

Vi som skriver böckerna om Lovis Ansjovis heter Maria Estling Vannestål och Sanna Hellberg och är mamma och dotter. Sanna illustrerar också böckerna.

Maria är mamma till fyra barn, med tjugo år mellan den äldsta och den yngsta, och bor i ett gammalt hus på småländska landsbygden. Under femton års tid arbetade hon med undervisning, forskning och läromedelsutveckling i engelska, innan hon hoppade av sin akademiska karriär för att följa sitt hjärta. Idag är Maria egen företagare – skriver böcker, föreläser, leder kurser och samtalscirklar med fokus på utveckling, kreativitet och hållbarhet, för människor och planet. Hon driver också podcasten Drömmen om Målajord, som handlar om att följa sitt hjärta. På fritiden kopplar hon gärna av med yoga och meditation, en bra bok, i skogen eller i grönsakslandet.

Sanna utforskar gärna världen med kontoret i ryggsäcken, men har just nu mellanlandat i en liten stuga utanför Visby. Hon arbetar som översättare, krönikör och illustratör, men sysslar också med andra kreativa projekt, som att lajva, fotografera, skapa musik och skriva poesi och skönlitteratur.